Rbd.se – En butik som erbjuder 35 000 produkter

Home 9 RBD

Rätt bildelar i Sverige AB levererar reservdelar, till exempel bromsdelar och hjullager, till verkstäder över hela Sverige. Företaget har funnits sedan 2010 och omsatte 21 miljoner kronor 2019.

Rbd har servat svenska bilverkstäder med reservdelar i mer än tio år. Caupo anlitades som en del av ett större varumärkesprojekt med syfte att förbättra och stärka rbds närvaro på nätet. Rbd ville underlätta för kunderna och se till att de lätt hittar den produkt de söker i rbds webbutik, men också att effektivisera de interna processerna kring produktinformation som bilder och andra produktdata. 

Vårt uppdrag:

Caupos uppdrag var att bygga en flerspråkig webbplats med flera integrationer, bland annat till rdbs affärssystem och till databasen TecDoc som innehåller miljontals reservdelar.

Utmaningen – En butik som erbjuder 35 000 produkter:

”Vi tillhandahåller ca 35 000 reservdelar åt våra kunder och arbetar således med mycket stora mängder produktinformation och data” – Mattias Danewid, försäljningschef på rbd.

Att hantera den stora mängden produktinformation var tidskrävande och dyrt, och rbd behövde ett mer effektivt sätt att arbeta. Rbd ville också minimera den manuella hanteringen av beställningar och data, för att på så sätt minska risken för felbeställningar.

Pimcore visade sig vara mycket flexibelt och det var lätt att anpassa systemet till våra specifika behov, säger Mattias Danewid, försäljningschef på rbd. Pimcore hjälper oss att organisera informationen på ett tydligt och hanterbart sätt. Det sparar oss mycket tid och manuellt arbete. – Mattias Danewid, Säljchef

Lösningen: All information om produkterna hanteras från en plats

Lösningen blev att använda Pimcore, där PIM står för product information management. Pimcore är ett system som organiserar och hanterar enorma mängder data, som sedan kan användas och visas ut på flera platser, bland annat på webbplatsen. Därefter byggde Caupo en integration med TecDoc, databasen över bilreservdelar. Caupo byggde också en integration med BisNode, en annan databas med nummerplåtar från det svenska bilregistret. Slutligen  kopplades Pimcore till rbds affärssystem. Allt integrerades med rbds webbutik som Caupo byggde i Magento 2.

Detta har varit ett mycket givande projekt för oss. Rbd servar nu sina kunder med en toppmodern lösning som hanterar en väldigt stor mängd data. Att bidra till våra kunders framgång är ett viktigt mål för oss och kraften med Pimcore har verkligen gjort nytta i detta projekt. – Damon, projektledare på Caupo

Resultatet

Resultatet är ett mycket stabilt ramverk för de enorma mängder produktdata som rbd hanterar. Informationen är strukturerad och organiserad på ett sätt som effektiviserar rbds interna processer och ser till att informationen till kunderna alltid är korrekt och uppdaterad.

Caupos mission är att säkerställa att det verkliga kundbehovet är identifierat och tillgodosett, bortom tekniska plattformar. Det är det som skapar affärsnytta. Vår affärsidé är att leverera e-handel anpassad för varje enskild verksamhet, med de funktioner som krävs för hög effektivitet i alla kanaler. Vi ger ditt företag möjlighet att växa i den digitala världen.

Våra tjänster

U

E-handelsrådgivning

Oavsett om du ska starta en helt ny e-handel eller uppgradera den gamla så kan det kännas som ett bökigt projekt. Vi på Caupo hjälper dig rätt och hittar smarta lösningar för dina behov.

Implementering

Vi hjälper dig med en förstudie (kravspecifikation och beskrivning). Därefter bygger och utvecklar vi din e-handel och andra integrationer samt ansvarar vi för drift underhåll och support.

R

Utbildning

Vi utbildar dig och din personal i hur ni använder er e-handel på bästa sätt. Vi genomför utbildningar i Magento och Pimcore. Vi skräddarsyr även utbildningen efter dina behov.