fbpx

Möt Olof – vår nya stjärna i supporten

 

För två år sedan lämnade Olof Johansson skolans värld och gjorde ett tvärt kast till webbprogrammerare. Du som är kund hos Caupo möter Olof framför allt i kundsupporten.

Olof Johansson

 Olof har tidigare arbetat inom försvaret och som lärare. Karriärbytet till webbprogrammerare tog han efter noggrant övervägande. Han letade efter en yrkesinriktning som passade hans analytiska sida, och med en bra arbetsmarknad. Valet föll på en tvåårig utbildning i webbprogrammering vid Blekinge Tekniska Högskola.

– Jag gillar att lösa problem. Ja, att få saker att funka helt enkelt, konstaterar Olof. Jag tycker om utmaningen i att försöka förstå hur den som skrivit koden har tänkt. Dessutom gillar jag att programmering är både teoretiskt och praktiskt.

Sedan mitten på april delar Olof sin tid mellan hemmet i Åstorp där han pluggar på distans, och Caupos kontor i Helsingborg. Två dagar i veckan är han på plats på kontoret där han jobbar i projekt och med kundsupport. Ett bra sätt att komma in företaget och lära känna kunder och kundbehov.

Det är med andra ord intensiva vårveckor för Olof. Återhämtning hittar han främst i naturen.

– Jag är en person som lätt nördar in mig på grejer. Jag gillar verkligen att vara ute naturen, tända en eld och övernatta, säger han.