fbpx

Magento Community versus Magento Enterprise

Magento finns i två licensformer: Magento Community Edition och Magento Enterprise Edition. Vilken version passar just ditt företags behov? I dagens blogginlägg reder vi ut vilka funktioner och tjänster som skiljer de olika plattformarna åt, samt när du som e-handlare bör överväga att välja Enterprise.

Vad är Magento Community Edition?
Magento Community är en open source-lösning och gratisversionen av Magento. Det är en funktionsrik plattform som ger små och medelstora företag den perfekta e-handelsramen för att utöka sin närvaro online och möta de grundläggande affärsbehoven i verksamheten.

Vad är Magento Enterprise Edition?
Magento Enterprise Edition är en premium- och betalversion som har en rad tilläggsfunktioner och extratjänster utöver det som ingår i gratisversionen Magento Community. Kundsegmentering, kundklubb, inbyggd full-page caching (dubbel prestanda utan kraftfullare servrar), samt ett vassare CMS-verktyg är exempel på några av de funktioner som tillkommer för att optimera försäljningen. Inbyggd support ingår i enterprise-licensen och dyker det upp fel står Magento’s kvalificerade support-team till förfogande. Väljer du Enterprise omfattas du även av Magentos EULA som inkluderar garanti och skadeersättning.

När bör du som e-handlare välja Magento Enterprise Edition?
Magento Enterprise passar främst den stora e-handelssatsningen och är en betydligt mer optimerad plattform som lämpar sig för sajter med mycket trafik, stort produktutbud och höga ordervolymer. De stora företagen köper Enterprise Edition för ökad skalbarhet och bättre prestanda, eftersom premiumversionen erbjuder mer avancerade funktioner, vilket ökar prestandan på lång sikt. Om du driver en affärskritisk verksamhet och önskar skalbarhet i det oändliga så är Magento Enterprise det optimala valet av e-handelsplattform.

Vill du veta mer om Community och Enterprise? Då är du givetvis välkommen att kontakta oss här

Kontoret i Helsingborg

Drottninggatan 15
252 21 Helsingborg
042-34 10 10
sales@caupo.se

 

 

Kontoret i Stockholm

c/o Epicenter
Mäster Samuelsgatan 36
111 57 Stockholm
08-533 300 10
sales@caupo.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Kontoret i Helsingborg

Drottninggatan 15
252 21 Helsingborg
042-34 10 10
sales@caupo.se

 

 

 

Kontoret i Stockholm

c/o Epicenter, Mäster Samuelsgatan 36
111 57 Stockholm
08-533 300 10
sales@caupo.se

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Följ oss:        © Caupo 2019