fbpx

Caupo bygger supersnabb sajt åt Nordiska Rum

Möbel- och inredningsbutiken Nordiska Rum valde Caupo för att bygga om sin e-handel. Med hjälp av tekniken PWA kortas laddtiderna och slutkunden upplever den nya versionen av butiken som supersnabb. 

– Att korta laddtiden är något av det bästa man kan göra för att öka försäljningen i sin butik, säger Martin Wainult, Caupos VD. 

Nordiska Rum

Skånska Nordiska Rum har växt enormt sedan omprofileringen för ett par år sedan. Företaget har egen butik i Broby i nordöstra Skåne, men huvuddelen av försäljningen görs på nätet.  Nu vässar man sin e-handel ytterligare och anlitar Caupo för att skapa en supersnabb butik. Den nya butiken byggs med hjälp av så kallad PWA, Progressive Web Apps.

– PWA innebär att butiken tekniskt fungerar lite på samma sätt som en app, förklarar Martin. Innehåll och produkter förladdas i webbläsaren så att kunden upplever att butiken som blixtsnabb.Det ger en helt annan upplevelse att handla i butiker som använder den här tekniken.

– Ur ett sökmotorperspektiv är det också viktigt att ha en snabb e-handel, fortsätter Martin. Långa laddtider försämrar numera placeringen bland till exempel Googles sökresultat.

– Nordiska Rum är kund hos Caupo sedan flera år, och vi är naturligtvis jätteglada över att ha fått fortsatt förtroende och möjlighet att göra det här projektet ihop, säger Martin.

Caupo samarbetar med Vue Storefront, som är ett fristående PWA, och Caupo är också stolta Vue Storefront Partners. Läs mer om Vue Storefront här.